TikTok, yapay zeka projesini sabote eden stajyeri kovdu

tarafından
1
TikTok, yapay zeka projesini sabote eden stajyeri kovdu


ByteDance yaptığı açıklamada, “İlgili kişi, ticarileştirme teknoloji ekibinde stajyerdi ve AI Laboratuvarı ile hiçbir deneyimi yok” dedi. Şirket ayrıca, stajyerin sosyal medya profili ve bazı medya raporlarının yanlış bilgiler içerdiğini vurguladı.


Şirketin çevrimiçi ticari operasyonları, yapay zeka modelleri dahil olmak üzere, stajyerin eylemlerinden etkilenmedi. ByteDance, olayın AI eğitim sistemine sahip binlerce güçlü grafik işlem birimi (GPU) üzerinde 10 milyon dolardan fazla zarara yol açtığına dair çıkan haberleri de reddetti.


ByteDance, ilgili kişiyi Ağustos ayında işten çıkardığını ve olayla ilgili olarak stajyerin üniversitesini ve ilgili endüstri kuruluşlarını bilgilendirdiğini ekledi.


ByteDance, TikTok ve Çin’deki eşdeğeri Douyin gibi dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarını işletiyor. Şirket, kullanıcılarına hitap etme biçimi sayesinde algoritma geliştirme konusunda lider olarak görülüyor. Çin ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, sosyal medya devi yapay zekaya büyük yatırımlar yapıyor. Şirket, Doubao sohbet robotunu ve Jimeng adlı metinden videoya araç gibi birçok uygulamasını yapay zeka teknolojisi ile destekliyor. 

Kaynak