Netanyahu, Uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayıyor

tarafından
2
Netanyahu, Uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayıyor


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum günü vesilesiyle düzenlenen Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu’nda konuştu.


Netanyahu’nun uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe saydığını söyleyen Kurtulmuş, “Dünyanın gözü önünde Filistin halkı bir soykırıma tabi tutulmaktadır. 50 bini aşkın ölü ve 80 bin yaralı sayısıyla Filistin halkı haritadan silinmeye çalışılmaktadır. İktidardaki Netanyahu insanların tüm değerlerini ayaklar altına alarak bölgeyi kan ve ateşe boğmak da uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe saymaktadır” ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, yeni bir küresel sistemin gerekliliğine de dikkati çekerek, “Uluslararası yapılar ve kurumlar dünya için taşınamaz bir yük haline gelmişlerdir. Bundan sonra önümüzdeki bu çok kutuplu dünyanın oluşturacağı bu dönemde hep beraber özellikle Türk islam dünyası yeni bir küresel sistemi yeni küresel vaktinin geldiğini ilan etmeli bu yönde çalışmalarımızı artırmalıyız” dedi.


 

Kaynak