MİT’ten siber casusluk operasyonu: 9 kişi daha tutuklandı

tarafından
2
MİT’ten siber casusluk operasyonu: 9 kişi daha tutuklandı


Milli İstihbarat Teşkilatı, dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk şebekesine yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.


Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, MİT koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliği ile gerçekleştirilen yeni bir kritik operasyonla birlikte 9 kişi daha siber casusluk suçlaması ile tutuklandı. Böylece soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 20’ye ulaştı.


Siber şantaj ve veri ticareti: Gençler ve çocuklar hedefte


MİT’in yürüttüğü çalışmalar ile şüphelilerin, elde ettiği bilgileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri dahil olmak üzere talep eden herkese sattığı belirlendi.Operasyon kapsamında, verilerin satışının yapıldığı 18 internet sitesi daha erişime kapatılmıştır. Ele geçirilen verilerin, organize suç çeteleri tarafından gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı da tespit edildi.


MİT, caydırıcı operasyonlarına devam ediyor


MİT, siber casusluk ve siber terörizmle mücadelede kararlılığını sert bir şekilde ortaya koyuyor. Yurt dışıyla bağlantılı siber tehdit ağlarının çökertilmesi için kapsamlı operasyonlar hız kesmeden sürüyor, ulusal siber güvenliğin sağlanması adına her türlü önleyici ve caydırıcı tedbir kararlılıkla hayata geçiriliyor.

 

Kaynak