ABD’de petrol ve doğal gaz sondajında hafif artış var

tarafından
1
ABD’de petrol ve doğal gaz sondajında hafif artış var

Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2024 09:05

ABD’de sondaj kule sayısı üç haftalık düşüşün ardından sınırlı da olsa arttı.

class=”medyanet-inline-adv”>

ABD‘de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste üç haftalık düşüşün ardından, sınırlı da olsa artış gösterdi.

Bir önceki hafta 2 adet azalan petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı, 11 Ekim ile sona eren bir haftalık dönemde 1 adet artarak 586 oldu.

Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 36 adet daha aşağıda bulunuyor.

Petrol sondaj kule sayısı 2 adet artışla 481 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 101 seviyesine indi. İki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 4 olarak belirlendi.

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 567’si karada, 18’i açık sularda, 1’i iç denizlerde yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı karada 1 adet artarken, açık sularda değişmedi.

KANADA VE MEKSİKA KÖRFEZİ’NDE DURUM

class=”medyanet-inline-adv”>

Aynı hafta Kanada’da sondaj kule sayısı 4 adet azalarak 219 seviyesine indi. Ülkede petrol kule sayısı 3 adet düşüşle 154 olurken, doğal gaz kule sayısı 2 adet artışla 65, ortak kule sayısı 3 adet düşüşle 0 oldu.

Meksika’da sondaj kule sayısı değişmeyerek 16 olurken, Kuzey Amerika’nın tamamında 3 adet azalarak 805 seviyesine geldi.

Kaynak